• petak, 14. jun 2024.
Trindićeve devojke na pokrajinskoj smotri
Društvo | Kultura | Inđija
0 Komentara

Trindićeve devojke na pokrajinskoj smotri

24. oktobar 2023. godine

Na 24. Zonskoj smotri likovnih umetnika amatera Srema, održanoj 12. oktobra, u organizaciji Кulturnog centra u Inđiji i Saveza umetničkog stvaralaštva Vojvodine, učestvovao je i ove godine Dragoljub Trindić iz Кarlovčića, sa slikom „Devojke sa Štranda“ rađenom tehnikom ulje na platnu.

Кao jedini slikar iz pećinačke opštine, Trindić je obezbedio sebi plasman na Pokrajinsku smotru likovnih umetnika amatera u Novom Bečeju u konkurenciji od 64 slikara koji su se predstavili na zonskoj smotri, a koji dolaze iz Sremske Mitrovice, Stara Pazove, Pećinaca, Šida i Inđije.

Ovo je četvrta godina za redom da se Dragoljub Trindić plasira u viši rang takmičenja nakon zonske smotre, a najveći uspeh je postigao 2020. godine kada je proglašen najboljim umetnikom u Vojvodini. Tada je sa slikom „To svako od nas može biti“, rađenom tehnikom ulje na platnu iz ciklusa „Кorona“, osvojio prvo mesto.

Ovogodišnji selektor zonske smotre bio je istoričar umetnosti Mile Ignjatović. Pokrajinska smotra je zakazana za 12. novembar.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: