• subota, 13. april 2024.
Od Pokrajinske vlade značajna sredstva za više projekata u Sremu
Društvo | Hronika | Beočin | Irig | Pećinci | Šid | Vesti
0 Komentara

Od Pokrajinske vlade značajna sredstva za više projekata u Sremu

18. oktobar 2023. godine

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela odluku da se obezbedi novac za finansiranje izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naseljenom mestu Vrdnik, u opštini Irig, čija je ukupna procenjena vrednost 890 miliona dinara, a za prvu fazu radova u 2023. je izdvojeno 350 miliona dinara.

Biće finansirana i rekonstrukcija i dogradnja postrojenja za prečišćavanje bunarske vode za vodosnabdevanje Beočina i okolnih naselja sa izradom, opremanjem i povezivanjem bunara, projekat vredan 600 miliona dinara, a za ovu godinu obezbeđeno je 300 miliona dinara.

Na sednici je doneta i odluka da se izdvoji novac za adaptaciju objekta Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima.

Projekat dogradnje škole Pećincima procenjen je na 440 miliona dinara, a za radove u 2023. godini obezbeđeno je 200 miliona dinara.

Postojeći jednospratni objekat površine 1.351 kvadratni metar i fiskulturna sala od 442 kvadratna metra u novoprojektovanom rešenju posmatraju se kao jedinstven objekat sa tri funkcionalne celine.

Doneta je i odluka da se obezbedi novac za završetak izgradnje sportske hale u Starim Banovcima, a ukupna procenjena vrednost radova je 380 miliona dinara, od čega je u 2023. izdvojeno 250 miliona.

Projektom su predviđeni završni arhitektonsko-građevinski i instalaterski radovi, izgradnja interne saobraćajnice, parkinga, pešačkih staza i platoa, kao i parterno uređenje.

Sportska hala u Starim Banovcima projektovana je kao multifunkcionalna dvorana namenjena za održavanje sportskih i drugih manifestacija, sa površinom od gotovo 3.000 kvadratnih metara i 1.360 sedećih mesta.

Pokrajinska vlada je izdvojila i ukupno 6,7 miliona dinara za sanaciju štete od nevremena na zgradi Narodne biblioteke „Branislav Nušić” u Novom Кneževcu i krova na Srpskom domu „Sveti Sava” u Šidu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: