• ponedeljak, 4. decembar 2023.
Obeležena Međunarodna nedelja gluvih
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Obeležena Međunarodna nedelja gluvih

3. oktobar 2023. godine

Međunarodna nedelja gluvih i Dan znakovnog jezika obeleženi su protekle nedelje u Sremskoj Mitrovici. Tom prilikom pripadnici Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih, tradicionalno su obišli grob Radivoja Popovića, osnivača prve škole za gluvu decu u Srbiji, kao i Muzej Srema.

Međunarodna nedelja gluvih i Dan znakovnog jezika prilika su i da se društvu ukaže na probleme sa kojima se gluve i nagluve osobe su susreću, na njihove potrebe, ali i ljudske i profesionalne kvalitete. Gluve i nagluve osobe imaju fizičke sposobnosti jednake kao i čujući ljudi, ali je večita prepreka komunikacija između dva sveta. Kroz niz programa i manifestacija predstavljaju se aktivnosti iz sveta tišine, te se skreće pažnja javnosti na potrebe osoba oštećenog sluha i njihova prava da funkcionišu bez teškoća.

Nakon obilaska Muzeja Srema domaćinska organizacija MOGN SM je upriličila posluženje za sve prisutne, tako da je druženje nastavljeno do večernjih sati.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: