• utorak, 28. novembar 2023.
Ulepšan prostor za igru i druženje
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Ulepšan prostor za igru i druženje

20. septembar 2023. godine

Ovog vikenda su zavšeni radovi na uređenju dela školskog dvorišta osnovne škole u Кupinovu, pored terena za male sportove. U okviru radova koje je finansirala Opština Pećinci, a koje su zajedničkim snagama realizovali Savet mesne zajednice Кupinovo, roditelji i deca, izlivene su nove betonske staze i postavljene žardinjere sa cvećem, nove klupe i deo restauriranog mobilijara dečjeg igrališta.

Deca iz Кupinova sada imaju lep prostor za druženje i igru, koji se nalazi u senci drveća, neposredno pored terena za male sportove, a kako nam je rekla zamenica predsednika Saveta MZ Кupinovo, Slađana Pekić, naknadno će biti postavljene ljuljaška i vrteška, koje će upotpuniti novi prostor.

-Deca su svoj kreativni doprinos dala u oslikavanju staza, tako da sada to nije samo betonska staza, već i modernija verzija igre školice. Metalne konstrukcije za klupe je doniralo Javno komunalno preduzeće „Sava“ iz Pećinaca, a daske za klupe je donirala rezaonica „Breza-pak“ iz Кupinova. Opština je platila ostatak potrebnog materijala, a sve radove su izveli članovi Saveta i roditelji. Кada smo složni i spremni da uložimo malo truda i malo slobodnog vremena, mnogo toga možemo i sami da uradimo za svoje naselje. Po reakcijama dece, koja se već uveliko okupljaju u novom prostoru, vidim da je ova ideja bila pun pogodak – izjavila je Pekić.

U novom prostoru je postavljena i tabla sa đačkom zakletvom iz 1914. godine, koja decu podseća da treba da čuvaju prirodu i stvari u svom okruženju.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: