• utorak, 3. oktobar 2023.
U “Podrinju” misle na budućnost
Sport
0 Komentara

U “Podrinju” misle na budućnost

14. septembar 2023. godine

Кošarkaši “Podrinja“ iz Mačvanske Mitrovice uveliko se pripremaju za predstojeću sezonu. Prema rečima prvog trenera Miloša Paravinića, odziv igrača je na zadovoljavajućem nivou, a seniorima su se priključili i momci iz mlađe selekcije.

-Ove pripreme realizujemo na jednom ozbiljnijem i višem nivou nego što nam je prethodnih godina to bila praksa. Pored toga što smo se prvi put okupili ovako rano, angažovali smo i kondicionog trenera Zorana Lončarevića. Akcenat je u početku stavljen na fizičku spremu momaka i trenirali smo na Atletskom stadionu, nakon čega je usledio prelazak u salu. Odlučili smo da seniorskom timu priključimo juniore, tako da imamo 30 momaka na treninzima, što je za nas jako dobar odziv – reči su Paravinića.

Кako je objasnio trener, nekoliko igrača je u proteklom periodu napustilo “Podrinje”, ali dres kluba je zadužilo par novih imena.

-Tokom pauze došlo je do manjih promena u igračkom kadru, mislim da smo se pojačali na određenim pozicijama i očekujem da na terenu budemo bolji nego prethodne sezone. Plan je da seniorima priključimo i nekoliko momaka iz juniorske selekcije, a sve u zavisnosti od toga kako se pokažu tokom priprema. Mislim da je važno da se i njima pruži šansa, jer svakako su ti momci budućnost kluba – kaže Paravinić.

On objašnjava da je došlo do reorganizacije u takmičenju, pa su dve grupe od po osam ekipa spojene u jednu, tako da će se igrati 30. kola. Početak prvenstva, ukoliko ne bude promena, zakazan je za oktobar.

-Prošle sezone smo završili u plej – autu Prve regionalne lige ”Sever” i to samo zato što smo imali lošiju koš razliku od ekipa iznad nas. Čak pet timova je imalo isti odnos pobeda i poraza, što je zaista redak slučaj. Uspešno smo završili i doigravanje gde smo bili drugi. Ove sezone, nadam se i boljem plasmanu, spremićemo se i pokušati da pružimo dobre partije – zaključuje Paravinić.

D. Tufegdžić

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: