• ponedeljak, 4. decembar 2023.
Raspisan konkurs za mlade poljoprivrednike
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti | Poljoprivreda
0 Komentara

Raspisan konkurs za mlade poljoprivrednike

28. septembar 2023. godine

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica raspisala je Кonkurs za dodelu sredstava mladim poljoprivrednicima na teritoriji Grada Sremska Mitrovica u 2023. godini.

Predmet konkursa je početna pomoć za pokretanje poslovanja mladih poljoprivrednika za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava kao i za investicije koje se odnose na sektor prerade mesa i mleka.

Pravo učešća na konkursu za fizičku imovinu ostvaruju fizička lica do 40 godina starosti, koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava od 01.01.2022 godine i imaju aktivan status.

Pravo na podsticaje za preradu na gazdinstvu ostvaruju mladi preduzetnici do 40 godina starosti koji su registrovani u APR i koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava od 01.01.2022 godine.

Važna napomena je da na ovaj konkurs mogu da se jave mladi poljoprivrednici kojima u prethodnom periodu nisu odobrena podsticajna sredstva na konkursima za mlade poljoprivrednike raspisana od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Pokrajinskog Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.
Maksimalan iznos bespovratnih podsticajnih sredstava za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva po jednoj prijavi iznosi 200.000,00 dinara, dok je za investicije u sektoru prerade mesa i mleka, iznos 250.000,00 dinara po prijavi.

Кonkurs je otvoren do 25.10.2023. godine i sve dodatne informacije kao i konkursna dokumentacija mogu se dobiti u prostorijama Agencije za ruralni razvoj (Svetog Dimitrija 6), i na sajtu arrsm.rs.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: