• četvrtak, 28. septembar 2023.
Na „Banoštorskim danima grožđa“ nagrađeni najbolji vinari
Vesti | Beočin | Poljoprivreda
0 Komentara

Na „Banoštorskim danima grožđa“ nagrađeni najbolji vinari

3. septembar 2023. godine

U subotu je u Banoštoru održana 27. po redu manifestacija „Banoštorski dani grožđa“ kojom je tradicionalno najavljen početak berbe na severnim padinama Fruške gore.

U okviru programa otvaranja uručena su godišnja priznanja za najbolje proizvođače vina koja tradicionalno dodeljuje banoštorski Klub vinogradara i vinara „Sveti Trifun“.

U kategoriji vina od sorte italijansnki rizling-grašac nagrađeno je vino podruma „Ačanski“ iz Banoštora a za najbolje proizveden sovinjon blan proglašene su vinarije iz Sremskih Karlovaca podrum „Bajlo“ i vinarija „Đurić“.

Najbolje ocenjeno roze vino je „Domina“, takođe iz karlovačke vinarije „Veritas Ćuković“ a priznanje za najbolje crveno vino poneo je vinski podrum „Stojković“ iz Banoštora za svoje barik vino „Vranac Stojković“.

“Banoštorski dani grožđa“ su i ove godine okupili goste oko centralne izložbe vina gde su posetioci mogli da probaju i kupe vina iz banoštorskih i gostujućih vinarija a sa bogatom ponudom predstavila su se i brojna udruženja žena sa teritorije opštine Beočin kao i samostalni proizvođači hrane,rakije, sireva, meda i zanatskih proizvoda.

Program je upotpunjen zvucima tambure i folklornim nastupima kulturno-umetničkih društava „Brile” iz Beočina, „Mladost” iz Luga, „Veliko kolo” iz Suseka kao i nastupima crkvenog hora pri hramu „Svetog Vasilija Ostroškog” iz Beočina i pojačkog sastava „Blagovestitelj” iz Suseka.

U večernjim časovima na programu su nastupali novosadski ženski tamburaški sastav „La Banda”, pevač pop muzke Bojan Marović i grupa „ZANA”.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija opštine Beočin, Mesna zajednica Banoštor i Klub vinogradara i vinara “Sveti Trifun” iz Banoštora.

Foto Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: