• četvrtak, 28. septembar 2023.
„Miholjski susreti sela“ u subotu u Beočin selu
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

„Miholjski susreti sela“ u subotu u Beočin selu

18. septembar 2023. godine

Тreći „Miholjski susreti sela“ održaće se u subotu, 23. septembra sa početkom u 11 časova u Beočin selu.

Manifestacija će i ove godine na starom mestu za vašare, druženja i okupljanja meštana, popularno nazvanom Guvno, okupiti brojne učesnike, proizvođače hrane, pića i sremačkih delikatesa, zatim dečije folklorne sastave, samostalne umetnike, zanatlije i udruženja sa teritorije opštine Beočin koji će, uz tradicionalno gostoprimstvo, publici još jednom predstaviti brojne lokalne potencijale i svoja umeća.
Posetioci će tako imati priliku da se podsete starih narodnih običaja i da uživaju u tradicionalnim igrama i pesmi ali i sportskim i kulinarskim nadmetanjima.

Ekipno spremanje sača, nadvlačenje konopca, takmičenje parova u plesu sa dunjom, skakanje u džaku i druge igre i aktivnosti samo su neki od sadržaja programa u kome će i ove godine publika svih uzrasta moći da učestvuje.

Za najmlađe učesnike, organizatori su pripremili nagrade i brojna iznenađenja.

Oficijelni deo programa traje od 11 do 17 časova nakon čega će se druženje na Guvnu nastaviti uz muziku.

„Miholjski susreti sela“ su projekat koji se pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije realizuje sa ciljem negovanja kulture, tradicije i unapređenja društvenog života u našim selima a učešće je ove godine uzelo 95 lokalnih samouprava među kojima je i opština Beočin.

Foto: Opština Beočin

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: