• subota, 13. april 2024.
Zaplenjeni satovi vredni 70.000 evra
Društvo | Hronika | Šid | Vesti
0 Komentara

Zaplenjeni satovi vredni 70.000 evra

18. avgust 2023. godine

Carinici su u saradnji sa policijom 16. avgusta 2023. godine na graničnom prelazu Batrovci sprečili krijumčarenje 3 luksuzna ručna časovnika čija je vrednost procenjena na gotovo 70.000 evra.

Slučaj je otkriven kada je na red za ulaznu kontrolu pristigao mercedes stranih registarskih oznaka kojim je sam, prema Bugarskoj, putovao jedan putnik.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, rekao je da nema i da sa sobom nosi samo svoj i šefov lični prtljag.

Ipak, carinici su odlučili da detaljno pregledaju vozilo, pa su u jednom od kofera, pronašli kutije sa tri luksuzna ručna časovnika koje je putnik propustio da prijavi.

Reč je o skupocenim satovima marki “Franck Muller”, “Audemars Piguet ” i “Ulysse Nardin”, čija je ukupna vrednost procenjena na gotovo 70.000 evra.

S obzirom da je reč o stranom državljaninu, sproveden je hitan prekršajni postupak, čiji je ishod novčana kazna, kao i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljenih predmeta.

Izvor/foto: carina.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: