• sreda, 29. novembar 2023.
Za novorođenče poklon opštine u iznosu od 40.000 dinara
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Za novorođenče poklon opštine u iznosu od 40.000 dinara

14. avgust 2023. godine

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić uručio je porodici Vesić iz Sremskih Mihaljevaca jednokratnu novčanu naknadu za bebe u iznosu od 40 hiljada dinara. U ovoj podeli naknadu od 40 hiljada dinara dobiće 39 porodica sa teritorije opštine Pećinci, koje su novorođenče prijavile u periodu od 1. aprila do 31. jula ove godine.

-Ovo je jedna od najlepših obaveza koje ja kao predsednik imam. Obradujemo se svakoj novoj bebi rođenoj na našoj teritoriji i ova naknada u iznosu do 40 hiljada dinara je način na koji mi učestvujemo u radosti porodice koja dobije bebu. Ova mera se primenjuje u našoj opštini duže od decenije i svakako ćemo nastaviti da je primenjujemo i u narednim godinama. Porodica je stub društva i zbog toga opština Pećinci iz godine u godinu ne samo da ne ukida postojeće, već uvodi i nove mere podrške porodici – poručio je tom prilikom predsednik Đokić.

Mala Darija je treće dete u porodici Vesić. Mama Ivana sa ponosom ističe da se sve obaveze koje imaju oko male bebe i dva dečaka, Viktora i Teodora, i daleko lakše podnose kada, kako je rekla, znate da vaša Opština misli na vas.

-Opština Pećinci ima jako dobre uslove za odgajanje dece. Dece ima dosta hvala Bogu, a Opština je uvek tu za sve nas i za svu našu decu, što je jako važno – rekla je Ivana.

Predsednik Đokić je podsetio da Opština Pećinci o svojim novim stanovnicima brine od rođenja do zaposlenja. Svakom paru koji zasnuje brak Opština isplaćuje 50 hiljada dinara, a za svako novorođenče 40 hiljada dinara. Takođe, Opština finansira 30 odsto troškova boravka u vrtiću za svu decu, subvencioniše prevoz za srednjoškolce i studente, a studente i stipendira. Ubrzanim industrijskim razvojem nivo nezaposlenosti je, kako je rekao, sveden na minimum, i svako ko želi da radi u našoj opštini može da pronađe zaposlenje, i da tu gde je rođen gradi profesionalnu karijeru i zasnuje porodicu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: