• ponedeljak, 25. septembar 2023.
U Lugu održana manifestacija „Pod lipom se hladimo, medom se sladimo“
Društvo | Kultura | Vesti | Beočin
0 Komentara

U Lugu održana manifestacija „Pod lipom se hladimo, medom se sladimo“

21. avgust 2023. godine

U subotu, 19. avgusta u Lugu je u organizaciji Slovačkog udruženje žena „Vredne pčelice” i KUD „Mladost”, a pod pokroviteljstvom opštine Beočin, održana osma po redu manifestacija „Pod lipom se hladimo, medom se sladimo”.

Šareni štandovi, slovački tradicionalni etno motivi, med i domaći proizvodi, rukotvorine i kolači i još mnogo toga bilo je zastupljeno u ponudi prodajnog bazara i na „stazama meda”, a program je upotpunjen i nastupima kulturno-umetničkih društava, kao i koncertom muzičkog sastava „Maks” iz Slenče koji su u večernjim časovima zabavljali publiku i brojne posetioce.

Manifestaciju je otvorila predsednica opštine Beočin Biljana Janković koja je tom prilikom istakla važnost očuvanja lokalnih tradicija i slovačke kulture ali i značaj održavanja ovakvih manifestacija u Beočinu.

-Svake godine se okupljamo u Lugu da podržimo rad slovačkih udruženja koja čuvaju svoju tradiciju i na lep način promovišu svoju kulturu ali i rad lokalnih pčelara, zanatlija i drugih udruženja iz naše opštine. Opština Beočin je putem konkursa namenjenih udruženjima i ovog puta podržala organizaciju događaja i trudićemo se da se ta saradnja i u narednim godinama nastavi i unapredi. Divno je biti ovde sa tako dobrim domaćinima i osetiti deo jedinstvene atmosfere u Lugu – istakla je predsednica Janković.

Događaj su svojim prisustvom uveličale i predsednica nacionalnog saveta Slovačke nacionalne manjine Dušanka Petrakova i predsednica Zavoda za kulturu vojvođanskih slovaka Ana Spevak.

foto: Opština Beočin

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: