• sreda, 4. oktobar 2023.
Snežana Đurišić i ANIP “Branko Radičević” za kraj Kulturnog leta u Rumi
Kultura | Projekti | Ruma
0 Komentara

Snežana Đurišić i ANIP “Branko Radičević” za kraj Kulturnog leta u Rumi

31. avgust 2023. godine

Ruma- Koncertom velike zvezde narodne muzike Snežane Đurišić i Ansambla narodnih igrada i pesama „Branko Radičević“ Ruma spuštena je zavesa na dvomesečno Kulturno leto u Rumi. 30.avgusta uprakos kiši Rumljani su na Gradskom trgu ispratili ova dva koncerta kao završnicu manifestacije koja je prema rečima publike ispunila sva očekivanja. Koncert Snežane Đurišić je na Gradskom trgu okupio posetioce svih uzrasta, što je potvrda da rumska publika ima duboko poštovanje za bogato nasleđe naše narodne muzike.

Publika je na isti način ispratila koncert folklornih grupa ANIP „Branko Radičević“ Ruma koji su kao i uvek tokom koncerta prikazali svu raskoš i lepotu naše tradicionalne igre i pesme.

Ovogodišnja manifestacija “Rumsko kulturno leto” ponudila je Rumljanima više desetina programa, u organizaciji Kulturnog centra #Brana Crnčević“, Zavičajnog muzeja, Gradske biblioteke „Atanasije Stojković“ i Turističke organizacije Opštine Ruma, pod pokroviteljstvom Opštine Ruma. Publika je imala priliku da uživa u brojnim koncertima, pozorišnim, likovnim, filmskim i književnim programima koje su pripremile rumske ustanove kulture pod pokroviteljstvom Opštine Ruma.

Podsetimo, Kulturno leto počelo je 28.juna na Vidovdan koncertom Zrenjaninske filharmonije, a završeno je koncertom ANIP-a i Snežane Đurišić, a  u međuvremenu publika je uživala u koncertima Kerbera, Riblje Čorbe, Saše Matića, Vesne Zmijanac, Ateist Repa, ali i brojnim predstavam, književnim večerima, likovnim programima i predavanjima iz zavičajne istorije.

Projekat „Kultura u fokusu-novo ruho ustanova kulture“ je sufinansiran od strane Opštine Ruma.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: