• ponedeljak, 2. oktobar 2023.
Slavski turnir u Šimanovcima
Sport
0 Komentara

Slavski turnir u Šimanovcima

22. avgust 2023. godine

Povodom Dana Šimanovaca i seoske slave u Šimanovcima su u nedelju, 20. avgusta održani ekipni i pojedinačni turniri u šahu.

Na ekipnom turniru su učestvovale četiri ekipe a igrano je na 4 table uz tempo 15 minuta po igraču. Pobedila je prva ekipa “Šimanovci” u sastavu Nevenko Okilj, Dejan O. Jovanović, Slaviša Spasić i Spasa Arsenijević i njima je pripao pobednički pehar i zlatne medalje. Drugo mesto pripalo je ekipi “Pećinci” u sastavu Božidar Jovanović, Živko Petrović, Dragan Rajak i Zoran Vukov (pehar i srebrne medalje), a treće mesto pripalo je ekipi “Deč” u sastavu Dejan Živanović, Zoran Duduk, Miroslav Gudović i Dragan Bjeković (pehar i bronzane medalje).

Na pojedinačnom brzopoteznom turniru učestvovalo je 12 igrača.

Pobedio je majstorski kandidat Slaviša Spasić iz Šimanovaca pošto je pobedio u međusobnom susretu drugoplasiranog Nevenka Okilja. Pobedniku je pripao pehar i zlatna medalja, drugoplasiranom srebrna, a trećeplasiranom bronzana medalja.

Кonačan plasman:
1.SlavišaSpasić (Šimanovci) 10 poena,
2.Nevenko Okilj (Stara Pazova) 10,
3.Živko Petrović (Donji Tovar-nik) 8,5
4.Dejan O. Jovanović (Prhovo) 7,5,
5.SLOBODAN ŠUBIĆ (Golubinci) 7,
6.Božidar Jovanović (Prhovo) 6,
7.DRAGAN Rajak (Popinci) 5,
8.MIROSLAV Gudović (Donji Tovarnik) 4,5
9.SLOBODAN Đurđević (Šimanovci) 3,5,
10.Spasa Arsenijević (Šimanovci) 2,5,
11.Petar Petrović (Šimanovci) 1 i
12.Dragan Bjeković (Zemun) pola poena (odustao).

Takmičenje je otvorio ispred MZ Šimanovci Zoran Vojkić, zamenik predsednika opštine, a pokrovitelji su bili Mesna zajednica Šimanovci i Sportski savez Razvoj sportova Pećinci. Organizatori su bili šahovski klubovi Šimanovci i Donji Srem iz Pećinaca a sudio je Vladimir Šarić, međunarodni sudija iz Šimanovaca.

V. Šarić

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: