• petak, 22. septembar 2023.
Porodica Nikolić iz Banoštora dobila sredstva za kupovinu kuće na selu
Društvo | Hronika | Beočin
0 Komentara

Porodica Nikolić iz Banoštora dobila sredstva za kupovinu kuće na selu

18. avgust 2023. godine

Stanovnici Banoštora sa teritorije opštine Beočin, Jovana i Manojlo Nikolić dobitnici su sredstava u iznosu od 1.190,423 dinara koje po ovogodišnjem konkursu za kupovinu seoske kuće sa okućnicom dodeljuje Ministarstvo za brigu o selu Republike Srbije.

Ovim povodom danas je u Palati Srbija u Beogradu minstar za brigu o selu Milan Кrkobabić potpisao čak 185 ugovora sa dobitnicima sredstava i predstavnicima lokalnih samouprava.

Ugovor je ispred Opštine Beočin, kao partnera u realizaciji ovog programa, potpisala predsednica opštine Biljana Janković.

-Ovo je treća porodica u ovoj godini sa teritorije naše opštine koja je dobila sredstva i drago mi je da je program zaživeo kod nas i da interesovanje ne jenjava. Naša sela su veoma lepa, a mogućnosti koje ovakvim programima država pruža su veoma dobre jer se uspeju naći adekvatne kuće i lepa mesta za život – istakla je Janković.

Кako navode u Ministarstvu za brigu o selu, od početka realizacije ovog programa u Srbiji je dodeljeno ukupno 2 100 ugovora a današnjim potpisivanjem ugovora kuće je dobilo oko 300 odraslih ljudi i 125 dece.

Novac po pomenutom konkursu se dodeljuje do utroška sredstava i prema redosledu pristiglih prijava te pozivamo sve zainteresovane sugrađane da se prijave jer je javni poziv za ovu godinu otvoren do 1. novembra.

foto: Opština Beočin

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: