• utorak, 28. novembar 2023.
Otvoren konkurs za 18. Međunarodnu izložbu fotografija „Pravoslavlje na internetu“
Društvo | Hronika | Beočin | Kultura | Vesti
0 Komentara

Otvoren konkurs za 18. Međunarodnu izložbu fotografija „Pravoslavlje na internetu“

3. avgust 2023. godine

Društvo ljubitelja fotografije, filmskih i video ostvarenja “Beofoto” iz Beočina u saradnju sa Foto savezom Srbije raspisalo je konkurs za učešće na 18. Međunarodnoj izložbi fotografija “Pravoslavlje na internetu”. Ova tradicionalna manifestacija koja se organizuje pod pokroviteljstvom Opštine Beočin, prvi put održana 2006. godine, stigla je do punoletstva.

Jedinstvena izložba fotografija sa pravoslavnom tematikom koja je u proteklih 17 godina okupila 1181 autora iz 26 zemalja sa četiri kontinenta sa 4.662 fotografije, priređuje se u slavu sv. ispovednika
Varnave Nastića, vladike hvostanskog i beočinskog.

Za tradicionalnu smotru fotografija pravoslavnog sadržaja šalje se do pet fotografija u elektronskom obliku, formata 20 X 30 cm (20,3 X 30,5) u 300 dpi. Pravo učešća na konkursu imaju radovi koji
su predhodno objavljeni na bilo kojoj internet adresi, što autori dokazuju slanjem linka.

Fotografije se šalju na mejl adresu drustvobeofotobeocin@gmail.com Кotizacija se ne plaća.
U konkurenciju za izbor najuspešnijih ulaze fotografije pristigle zaključno sa 15. oktobrom ove godine. Žiri Foto saveza Srbije od prihvaćenih radova izabraće one koji će se naći u katalogu i na izložbi koja se planira za 11. novembar.

Priznanja i pohvale dodeliće se u pojedinačnoj konkurenciji i za kolekciju, kao i nagrada “Sava Dragojlović” za najbolju fotografiju domaćeg autora u izboru žirija organizatora.

Propozicije i prijavni obrazac za konkurs kao i sve predhodne izložbe možete pronaći na sajtu Društva Beofoto, na adresi http://www.beofoto.rs/.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: