• utorak, 3. oktobar 2023.
Mitrovački odbojkaški tandem sjajan na Igrama mladih u Splitu
Sport
0 Komentara

Mitrovački odbojkaški tandem sjajan na Igrama mladih u Splitu

31. avgust 2023. godine

Mladi mitrovački odbojkaši Lukijan Đorđić i Stefan Mijić osvojili su treće mesto na Sportskim igrama mladih u Splitu u Hrvatskoj.

Sportske igre mladih čija se završnica tradicionalno održava u Splitu već 27. godine deci i mladima pružaju priliku da se takmiče u 10 sportskih disciplina, a ovog puta ispunili su im i san da igraju fudbal sa svojim idolima.

Tako su mladi sportisti učesnici svih 10 disciplina na splitskim Prokurativama odigrali utakmice Međunarodne završnice Coca-Cola Cupa, a medalje su im podelili Aleksandar Čeferin, Zvonimir Boban, Predrag Mijatović, Darijo Srna, Nemanja Vidić i Mario Stanić.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Evropi, pružaju deci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se takmiče u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u fudbalu, Tommy turnir u malom fudbalu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika u sklopu Telemach Dana sporta). Svesni svog uticaja i odgovornosti osim propagande sportskog načina života, Igre decu i mlade svojim edukacijma podstiče da se razviju u odgovorne pojedince našeg društva.

Od osnivanja 1996. godine u Splitu za sve učesnike takmičenja na svim nivoima su potpuno besplatna, a do danas Igre su obogatile živote više od 2,5 miliona dece i mladih u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji.

Mitrovčani Lukijan Đorđić i Stefan Mijić su u svojoj kategoriji takmičenja u odbojci na pesku zauzeli odlično treće mesto a na uspehu im je čestitao i Ministar sporta u vladi Republike Srbije Zoran Gajić, nekadašnji proslavljeni odbojkaš koji je prisustvovao završnici takmičenja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: