• ponedeljak, 25. septembar 2023.
Besplatan odmor za učenike sa Kosova i Metohije
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Besplatan odmor za učenike sa Kosova i Metohije

21. avgust 2023. godine

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić obišao je 18. avgusta 52 učenika iz opštine Leposavić koji su na besplatnom sedmodnevnom odmoru u hotelu Lepenski vir u Donjem Milanovcu i tom prilikom im je uručio poklone u ime pećinačke opštine. Učenici sa Kosova i Metohije treću godinu zaredom borave na besplatnom odmoru u hotelu Lepenski vir, zahvaljujući donaciji preduzeća Luki komerc u čijem sastavu posluje i ovaj hotel.

Predsednik Đokić kaže da je opština Pećinci već godinama prisutna u opštini Leposavić, jer je stav opštinskog rukovodstva da pored svega što država Srbija čini za naš narod na Kosovu i Metohiji, veoma važno da i lokalne samouprave pomognu koliko su u mogućnosti.

-Podržali smo obnovu pravoslavnog hrama u selu Kamenica u opštini Leposavić, ali smo se najviše koncentrisali na podršku deci, jer su ona najveće žrtve teške situacije u kojoj se naš na rod na KiM nalazi. Trenutno stipendiramo 12 učenika i studenata iz opštine Leposavić, a donirali smo i 20 lap top računara, uglavnom deci bez jednog ili oba roditelja i deci iz porodica sa više dece. Program besplatnog odmora za decu iz Leposavića se sprovodi treću godinu zaredom zahvaljujući preduzeću Luki komerc, koje može da bude primer ostalim preduzećima i kompanijama kako svako može da doprinese opstanku našeg naroda na Kosovu i Metohiji – izjavio je Đokić.

Humanitarac iz Opštine Leposavić Miodrag Radovanović, koji je inicijator saradnje između opština Leposavić i Pećinci, kaže da je boravak na Lepenskom viru jedini period u životu dece sa Kosova i Metohije kada su potpuno bezbedna.

-Srećan sam što danas na licima dece vidim osmehe kojih nema često na prostoru severa Kosova i Metohije. Ova deca, koja žive u getu i haotičnom okruženju koje na KiM vlada već više od dve decenije, mogu bar na sedam dana da se opuste i da osete kako žive njihovi vršnjaci u ostatku Srbije, a to na njih ima izuzetno pozitivan uticaj. Sve ovo je moguće zahvaljujući Opštini Pećinci i zahvaljujući osvedočenim prijateljima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji – gospodinu Miloradu Pantiću i gospodinu Siniši Đokiću – izjavio je Radovanović.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: