• ponedeljak, 25. septembar 2023.
Poseta „Društvu za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Poseta „Društvu za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“

18. jul 2023. godine

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković posetila je danas „Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“ i tom prilikom se sastala sa predsednicom ovog udruženja Mirjanom Bogić, direktorkom Doma zdravlja „dr Dušan Savić Doda“ Verom Radosavljević kao i našim sugrađanima, članovima ovog udruženja.

Prema sprovedenom javnom konkursu namenjenom udruženjima građana, Opština Beočin opredelila je sredstva u iznosu od 180 000 dinara kao podršku radu beočinskom Društvu za borbu protiv šećerne bolesti a prema rečima predsednice udruženja Mirjane Bogić ova sredstva se uglavnom koriste za nabavku traka za kontrolu šećera i ostale potrebne opreme za rad sa pacijentima.

-Naši sugrađani imaju mogućnost da svakog ponedeljaka u periodu od 8 do 10 časova, u prostorijama Udruženja dijabetičara na adresi Кralja Petra I B-3 dobiju besplatnu analizu šećera u krvi, izmere krvni pritisak i dobiju savete u vezi sa ishranom i terapijom – istakla je Bogić i zahvalila se Opštini Beočin na sardnji i podršci njihovom radu.

Ona je dodala da udruženje na godišnjem nivou sprovodi niz akcija koje imaju za cilj da podignu svest građana o dijabetesu kao problemu savremenog doba, te kroz stručna predavanja, promocije i rekreativna druženja redovno okupljaju članove.

„Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“ osnovano je 1980. godine i predstavlja jedno od najstarijih udruženja ove vrste u Vojvodini. Danas broji oko 60 aktivnih članova i na raspolaganju je svim sugrađanima koji zahvaljujući podršci i saradnji sa beočinskim domom zdravlja mogu da obave sve preglede, dijagnostiku i dobiju stručne savete i terapiju u Beočinu.

foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: