• ponedeljak, 20. maj 2024.
I ove godine 20 miliona za energetsku sanaciju objekata u opštini Pećinci
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

I ove godine 20 miliona za energetsku sanaciju objekata u opštini Pećinci

21. jul 2023. godine

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović uručila je juče u palati Srbija ugovore o sufinansiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u 131 lokalnoj samoupravi, među kojima i Opštini Pećinci. U okviru projekta “Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji”, Ministarstvo će za ove subvencije izdvojiti jednu milijardu, a opštine odnosno lokalne samouprave 800 miliona dinara.

U ime pećinačke lokalne samouprave ugovor je potpisao zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić, koji je tok prilikom rekao da su Opštini Pećinci dodeljena sredstva u iznosu od 5.000.000 dinara, a Opština će izdvojiti još toliko iz budžetskih sredstava. Kada se uzme u obzir da će i građani uložiti 10.000.000 dinara, to znači, rekao je on, da će ove godine u energetsku sanaciju objekata u pećinačkoj opštini biti uloženo 20.000.000 dinara.

Ministarka Đedović je istakla da Ministarstvo ovaj program uspešno sprovodi već tri godine i naglasila da ova pomoć građanima da zamene vrata, prozore, postave izolaciju, ugrade efikasne kotlove i postave solarne panele, predstavlja zajednički rad na energetskoj tranziciji.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: