• nedelja, 14. jul 2024.
Eko kamp mladih akcijaša
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Eko kamp mladih akcijaša

17. jul 2023. godine

U Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“ organizovan je “Eko SORA kamp Zasavica 2023“ koji je okupio mlade iz dijaspore, regiona, kao i iz Srbije i Sremske Mitrovice, sa ciljem da kroz volonterski rad i istraživanje zaštićenog prirodnog dobra nauče više o svojoj zemlji.

Na radnoj akciji na pašnjaku Valjevac radili su na uklanjanju alohtonih vrsta i gloga. Postignut je odličan rezultat, uz druženje mladih akcijaša i njihovo angažovanje i posvećenost u više društvenih aktivnosti.
Sklopljena su nova prijateljstva, a među akcijašima je bio veliki broj onih koji su po prvi put u Srbiji i u našem gradu.

Učesnici ove radne akcije, oko 120 mladih, bili su smešteni u Domu učenika, a imali su priliku da učestvuju u brojnim društvenim aktivnostima u oblasti sporta, kulture, očuvanja maternjeg jezika i istorije naše zemlje i Sremske Mitrovice. Pošto su se bolje upoznali sa Sremskom MItrovicom, učesnici ove radne akcije posetili su fruškogorske manastire, kao i „Muzej hleba“ u Pećincima i Rezervat prirode „Obedska bara“.

Ovaj kamp je realizovan u saradnji Grada Sremska Mitrovica i mitrovačkog Pokreta gorana, upravljača SRP “Zasavica”, a pod pokroviteljstvom Ministarstva bez portfelja za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: