• sreda, 29. novembar 2023.
Fizičko na novom parketu
Hronika | Sremska Mitrovica | Projekti
0 Komentara

Fizičko na novom parketu

30. septembar 2023. godine

Revijalnom utakmicom u basketu i prigodnim aktivnostima učenika otvorena je rekonstruisana fiskulturna sala u Osnovnoj školi “Slobodan Bajić Paja” u Sremskoj Mitrovici. Sredstva za renoviranje obezbedili su Vlada AP Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, uz podršku Grada Sremska Mitrovica.

-Neophodna je bila rekonstrukcija poda u fiskulturnoj sali koji je bio u lošem stanju i nebezbedan za korišćenje. Ovakve investicije su od velikog značaja jer se radi o ulaganjima u decu, školstvo i sport. Nadam se da će rekonstruisani tereni i fiskulturne sale na teritoriji Grada izroditi buduće sportske šampione koji će predstavljati Sremsku Mitrovicu i našu državu u celom svetu. Lokalna samouprava će i u budućem periodu nastaviti da ulaže u održavanje, adaptaciju, sanaciju, rekonstrukciju i izgradnju novih škola i vrtića, kako u gradu, tako i u selima – rekao je Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice i tom prilikom se zahvalio Pokrajini na ulaganjima u Sremsku Mitrovicu.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Sremska Mitrovica su u prethodnih godinu dana zajednički finansirali rekonstrukciju nekoliko fiskulturnih sala i sportskih terena u osnovnim školama. Pre “Bajićeve” škole završena je rekonstrukcija sportskog igrališta i terena pri Osnovnoj školi “Branko Radičević” u Bosutu, u toku su radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale u Noćaju, a završena je rekonstrukcija sportskog terena u dvorištu Područnog odeljenja Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Zasavici 1. Započeta je i sanacija štete nastale usled oluje na svim prijavljenim školama na teritoriji Grada i ti radovi će biti uskoro okončani.

Pored fiskulturne sale, za “Bajićevu” školu obezbeđena su i sredstva od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje u iznosu od 10,4 miliona dinara za obnovu fasade, zamenu oluka i ostale limarske radove na kompletnom objektu.

-Zahvalni smo lokalnoj samoupravi i Pokrajinskoj Vladi na odobrenim novčanim sredstvima za rekonstrukciju sale za fizičko. Osnovna škola “Slobodan Bajić Paja” neguje sportski duh, poznato je da naši učenici postižu zavidne rezultate kada je sport u pitanju, a želim im da tako nastave i u budućnosti. Nije postojao bolji način nego da u rekonstruisanom sportskom objekatu ugostimo nosioce bronzane medalje u basketu iz Rija, učenice Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” koje su bile gosti i odigrale prijateljsku utakmicu sa đacima koji pohađaju našu školu – kaže Marija Han, direktorka Osnovne škole “Slobodan Bajić Paja”.

Đaci su u novoj sali pokazali svoje veštine u sportskim disciplinama, organizovane su brojne aktivnosti učeničkog parlamenta, a gosti su bili i “Boom” animatori čiji nastup je pobrao najviše simpatija najmlađih učenika.

*Tekst objavljen u okviru projekta “Sport za sve, u gradu i selu!” koji je sufinansiran sredstvima Grada Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: