• subota, 9. decembar 2023.
Otvoren Parkić Gimnazijalac po projektu Lane Rajić
Društvo | Hronika | Stara Pazova
0 Komentara

Otvoren Parkić Gimnazijalac po projektu Lane Rajić

27. jun 2023. godine

Ulaz u zdanje srednjih škola u Staroj Pazovi, iz pravca Trga dr Zorana Đinđića, odnosno, ograđena zelena površina oplemenjena je ukrasnim biljem, postavljene su klupe, stolovi i senice, a zidovi su oslikani motivima Stare Pazove i cvetnim buketima. Parkić Gimnazijalac svečano je otvoren prošlog utorka. Ideja je potekla od Lane Rajić, bivše učenice Gimnazije „Branko Radičević“.

-Posle ove nesrećne korone u kojoj su se deca i mladi potpuno okrenuli mobilnim telefonima, tabletima i ostalim elektronskim uređajima, želela sam da pokušamo da im osmislimo neki prostor u kojem bi više vremena provodili napolju u druženju i zabavi, možda i u učenju, jer ovo može da bude i učionica na otvorenom – kaže Lana, vrlo zadovoljna ostvarenjem projekta Parkić Gimnazijalac.

Priprema i realizacija projekta trajala je osam meseci. Parkić je uređen i opremljen sredstvima dobijenim na konkursu Lokalne fondacije iz Stare Pazove i donacijama privatnih firmi.

-Lokalna fondacija je prepoznala značaj inicijative, koja je potekla od bivših i sadašnjih učenika staropazovačke Gimnazije. Pomogli smo delom finansijski ali smo uspeli da animiramo i firme sa teritorije naše Opštine, koje su se rado odazvale. Sa zadovoljstvom akciju su podržali i bivši gimnazijalci, sada uspešni poslovni ljudi – rekla je predstavnica Lokalne fondacije Marina Petrović.

U programu otvaranja parkića Gimnazijalac učestvovalo je KUD “Mitanče” iz Belegiša, koje je Fondacija pomogla pri kupovini instrumenata i Tamburaški orkestar iz Stare Pazove. Otvaranje Parkića istovremeno je bilo još jedno donatorsko veče, kada su kupovinom listića za lutriju, sugrađani priložili sredstva za neki od budućih projekata Lokalne fondacije.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: