• petak, 12. jul 2024.
Humanitarno pozorište u “Popovićevoj” školi
Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Humanitarno pozorište u “Popovićevoj” školi

17. jun 2023. godine

Predstavom „Pozdravi nekog“ završena je ovogodišnja pozorišna sezona Dramske sekcije Osnovne škole “Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici. Na repertoaru su bile dve predstave „Kad snovi krila dobiju“ (mlađi uzrast, režija Slađana Kalabić) i „Pozdravi nekog“ (stariji uzrast, režija Jasna Kalauzović). Igranje obe predstave je bilo humanitarnog karaktera, za život naših sugrađana, malog Srđana i Aleksandre. Sakupljeno je i uplaćeno 81.300 dinara.

„Pozdravi nekog“ je društveno angažovana predstava koja je nastala na osnovu potresnih istinitih ispovesti dece koja su doživela neki oblik nasilja u porodici, a kasnije i izvan nje. Nastala je dramatizacijom knjige su napisali sociolozi Vesna Ognjenović i Budimir Nešić, koji su sedamdesetih godina prošlog veka radili u Prihvatilištu za decu i mlade u Beogradu.

-Predstava je nastala iz duše i govori o nečijoj duši. Ona nije samo psihološki fenomen, nego univerzalni, i priča o dečjoj duši što je fascinantno samo po sebi.Poruka našeg projekta jeste da pokažemo tim ljudima da nisu sami i da ima ko da ih čuje i posle toliko godina, nažalost ne možemo da govorimo da su ovo problemi koji su prestali, upravo se ciklično ponavljaju – kažu iz “Popovićeve” škole dodajući:

-Pokazali smo da nas se tiče, da nećemo i ne smemo okretati glavu, nego se suočiti sa realnošću.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: