• sreda, 6. decembar 2023.
RASPEVANO PROLEĆE U MITROVICI
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

RASPEVANO PROLEĆE U MITROVICI

25. maj 2015. godine

Sremska Mitrovica – Festival muzike za decu “Raspevano proleće Srbije” održan je prošlog petka, u prepunoj sali Pozorišta “Dobrica Milutinović”. Za treću, drugu i prvu nagradu Festivala u Sremskoj Mitrovici, kao i prolazak na Republičko finale, takmičilo se četrnaestoro dece. Soliste je pratio Dečiji hor „Piccolo“ i orkestar Muzičkog centra Pančevo pod dirigentskom palicom prof. Dušanke Gavrilović. Konkurencija je bila izuzetna tako da su treću nagradu podelile Mina Đurđević sa pesmom “Balada o Savi” i Andrea Jagodić sa pesmom “Ljubav”. Drugu nagradu, kao i nagradu publike,  dobio je Marko Đanić koji je pevao pesmu “Na kraj sela” a pobednica ovogodišnjeg festivala je Mia Vukomanović sa pesmom “Prolećnica”. Ko će predstavljati naš grad 13. juna u Pančevu, na Republičkom finalu znaćemo kada se završe takmičenja i u ostalim gradovima Srbije.

Raspevano proleće je Festival sa veoma dugom tradicijom (prvi je održan 1979.godine), a kao „Raspevano proleće Srbije“ održava se četrnaesti put i jedini je festival takve vrste u našoj zemlji koji se nalazi u zvaničnom kalendaru takmičenja i smotri za Osnovne škole Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Organizator festivala u Sremskoj Mitrovici je Udruženje za kreativni razvoj dece „Piccolo“ uz podršku Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu.

 S. N.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: