• ponedeljak, 2. oktobar 2023.
Sremska vina uskoro na ruskom tržištu!?
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Sremska vina uskoro na ruskom tržištu!?

21. maj 2023. godine

Delegacija Udruženja somelijera Rusije i Udruženja somelijera Sankt Peterburga posetila je Sremsku Mitrovicu kako bi se upoznala sa vinima koja “pričom” i kvalitetom mogu da prate ukus potrošača u Rusiji. Obilazak ruskih stručnjaka organizovan je sa ciljem da se vina iz Srbije plasiraju na veliko tržište i nađu u ponudi tamošnjih restorana.

-Srbija je poznata kao vinska zemlja, ali su i dalje naša vina nedovoljno poznata na ruskom tržištu koje je veliko. Za očekivati je da će nakon ove posete i naša sremska vina, posebno lokalna mitrovačka, krasiti police i vinske karte prestižnih ruskih restorana i barova u Moskvi, Sankt Peterburgu i drugim gradovima – rekao je Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice.

Predsednik Udruženja somelijera Sankt Peterburga Evgenij Šamov mišljenja je da srpsko vinarstvo baštini sorte koje ni po čemu ne zaostaju za onima sa juga Italije ili jadranske obale. Organizator posete Olga Koževnikova istakla je da su vina iz Srbije interesantna kupcima ali i profesionalcima iz Rusije, kao i da je velika prednost za Srbiju što može da ponudi bilo koji stil ili vrstu vina u premijum kvalitetu.

Poseta stručnjaka iz Rusije trajaće deset dana, na Fruškoj gori će prvo učiti o srpskom teroaru (vinskom regionu), sortama i vinogradima, a potom degustirati vina i obići pojedine vinarije da se sagledaju i mogućnosti vinskog turizma.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: