• četvrtak, 18. jul 2024.
Počeo karate Кup Srbije – u naredna dva dana Beočin prestonica karate sporta
Sport
0 Komentara

Počeo karate Кup Srbije – u naredna dva dana Beočin prestonica karate sporta

6. maj 2023. godine

Član opštinskog veća Milovan Starčević prisustvovao je danas otvaranju karate Кupa Srbije za kadete, juniore i seniore koji se u organizaciji Кarate Federacije Srbije i Кarate saveza Vojvodine održava u Sportskom centru u Beočinu.

Shodno odluci Vlade Republike Srbije o proglašenim danima žalosti u našoj zemlji, usled tragedije koja se dogodila u maloletničkoj pucnjavi u osnovnoj školi u Beogradu u kojoj je stradalo osmoro učenika i radnik obezbeđenja, sportski događaji su prilagođeni Zakonu obeležavanja dana žalosti na sportskim manifestacijama.

U skladu sa time, događaj je počeo odavanjem pošte stradalima i porukama podrške i saučešća porodicama i prijateljima tragično preminulih.

Osvrnuvši se na nemile događaje koji su potresli našu zemlju proteklih dana, član opštinskog veća Milovan Starčević ukazao je na činjenicu da kao društvo moramo biti svesni odgovornosti koju nosimo u ovom trenutku da zajedno radimo više kako bi stvorili bolji i bezbedniji ambijent u kome će rasti naša deca.

-Upravo sport predstavlja jedno od polja koje mladima pruža dobar sistem vrednosti a sportska zajednica je puna dobrih uzora i podrške koja je deci često neophodna. U narednim danima vam želim da svom snagom pokažete lepotu karate sporta kao i slogu i zajedništvo karate zajednice. Želim vam svima bezbedan i prijatan boravak u Beočinu a takmičarima fer borbe i da najbolji pobede – istakao je Starčević.

Već sutra, Sportski centar Beočin biće domaćin i međunarodnog turnira „Trofej Srbije-Dunav kup“ za poletarce, pionire i nade a tokom ova dva dana Beočin će kao prestonica karate sporta okupiti oko 1200 takmičara koji nam dolaze iz 140 klubova i 8 zemalja.

foto: Bojan Matijević

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: