• četvrtak, 18. jul 2024.
Obeležavanje Dana pobede u Rumi
Društvo | Hronika | Ruma | Vesti
0 Komentara

Obeležavanje Dana pobede u Rumi

9. maj 2023. godine

Polaganjem venaca na Gradskom groblju u Rumi obeležen je 9. maj Dan pobede u Drugom svetskom ratu. Vence su na spomenike boraca položili Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma i Stevan Kovačević, predsednik Skupštine opštine Ruma, zatim predstavnici SUBNOR-a Ruma, političkih stranaka, ogranizacija i građani.

-Naša je kolektivna dužnost da se svake godine okupljamo, da negujemo kulturu sećanja iz poštovanja prema svim borcima i žrtvama ovog strašnog rata i razaranja, kao i borcima koji su dali život za slobodu za ideale, za bolje društvo, koji su branili svoj narod i svoju zemlju, koji su nama zapravo obezbedili da mi danas živimo u jednom mirnijem, pravednijem i boljem društvu – rekla je prilikom polaganja venaca predsednica Ćirić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: