• petak, 12. jul 2024.
Stare skamije zamenjene novim klupama
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Stare skamije zamenjene novim klupama

14. april 2023. godine

U školi u Sremskoj Rači stare skamije zamenjene su klupama koje su donacija mitrovačke škole “Jovan Popović”, dok su stolice obezbedili meštani sela Miloš Andrić i Slaviša Babić.

-Na nagovor mog prijatelja Dragoljuba Zekića iz Bijeljine, odlučili smo da zajedno sa Milošem Andrićem kupimo stolice za školu i tako doprinesemo našoj maloj zajednici. Lepo je bilo videti osmeh na licima dece i učiteljica kada smo doneli stolice i dve fotelje za učiteljice koje su poklonili Slavko Milutinović i Zdravko Babić. U budućem periodu planiramo donaciju novih koševa i klackalica za decu. Mislim da kada smo složni zajedno možemo puno toga da uradimo za selo – izjavio je Slaviša Babić.

Đaci škole dobili su i sportsku opremu koja je dar takođe meštana sela Aleksandra i Stefana Petrovića, Dragana Koprića, Uroša Kovačevića, Đorđa Manojlovića i Nenada Rajakovića.

-Želeli smo da deo sredstava koje smo dobili kao “Vertepi” poklonimo našim školarcima, zato smo im donirali lopte za fudbal, košarku i odbojku kako bi ih barem na kratko odvojili od računara i telefona – rekao je Đorđe Manojlović.

Na inicijativu predsednika Saveta Mesne zajednice Sremska Rača, Miroslava Drmanovića, a uz pomoć Udruženja sportskih ribolovaca “Čikov”, Lovačkog društva “Srndać”, roditelja đaka i meštana sela uklonjen je stari crep sa zgrade škole koji je ugožavao bezbednost dece.

Naime, prilikom rekonstrukcije krova škole radnici koji su menjali crep ostavili su stari na tavanu. Da stari crep ne opterećuje grede, da se spreči potencijalno oštećenje tavana kako bezbednost dece ne bi bila ugrožena, skinut je stari crep sa zgrade škole. Pošto se skupio veći broj meštana urađeno je još par sitnijih poslova, poput čišćenja oluka i slično.

-Ovo je tek početak, u planu je rekonstrukcija unutrašnjosti školske zgrade – najavio je tom prilikom predsednik Saveta Mesne zajednice Sremska Rača Miroslav Drmanović.

Milan Ostojić

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: