• petak, 22. septembar 2023.
Sprečena dva pokušaja krijumčarenja
Društvo | Hronika | Šid | Vesti
0 Komentara

Sprečena dva pokušaja krijumčarenja

7. april 2023. godine

Na graničnom prelazu Batrovci zabeležena su dva pokušaja krijumčarenja deviza poslednjeg dana marta i 2. aprila 2023. godine.

Prvi prekršaj otkriven je na ulaznoj strani Batrovaca 31. marta 2023. godine, kada je za detaljan pregled izdvojen automobil stranih registarskih oznaka, kojim su iz Nemačke ka Iraku putovala dvojica muškaraca četrdesetih godina.

Mada su rekli da nemaju ništa da prijave i da sa sobom nose po 6.000 evra gotovog novca, detaljnim pregledom je na nekoliko mesta u automobilu i u spakovanoj garderobi pronađeno ukupno 78.500 sakrivenih evra.

Nakon što je putnicima vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, zadržana je suma od 58.500 evra.

Sličan slučaj zabeležen je na ovom prelazu i 2. aprila 2023. godine, kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen BMW strane registracije, kojim je sam putovao 47-godišnji putnik.

On je takođe imao nameru da bez prijavljivanja prenese preko granice 31.250 evra, od čega mu je vraćen dozvoljeni iznos, dok je zadržana preostala suma od 21.250 evra.

Izvor/foto: carina.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: