• subota, 20. april 2024.
Oprema vredna 17 miliona dinara za inđijsкi Dom zdravlja
Društvo | Hronika | Inđija | Vesti
0 Komentara

Oprema vredna 17 miliona dinara za inđijsкi Dom zdravlja

7. april 2023. godine

Inđijski Dom zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“ dobio je na konkursu od Pokrajinske vlade sredstva u iznosu od skoro 17 miliona dinara za nabavku i modernizaciju opreme. Tim sredstvima biće kupljen analogni mamograf, set sočiva sa probnim ramom, kao i digitalizovani intra oralni RTG aparat.

– U pitanju su osnovna sredstva za rad, neka od njih nisu obnavljana od kad je otvoren Dom zdravlja – kaže direktor zdravstvene ustanove u Inđiji dr Dragan Đorđević, naglasivši da će kvalitet pružanja zdravstvenih usluga građanima sada biti na daleko višem nivou.

Medicinski aparati biće u funkciji čim bude završena javna nabavka, a među prioritetima za naredni period je nabavka sanitetskog vozila i ultrazvučnog aparata za ginekološko odeljenje inđijskog Doma zdravlja.

Pokrajinska vlada izdvojila je, preko Sekretarijata za zdravstvo, gotovo dve milijarde dinara za finansiranje i sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja 70 zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini, u cilju stvaranja boljih uslova za pacijente.

Opština Inđija

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: