• sreda, 17. april 2024.
Mitrovački ”Malci Genijalci” nižu uspehe
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Mitrovački ”Malci Genijalci” nižu uspehe

8. april 2023. godine

U sremskomitrovačkoj Gradskoj kući upriličen je prijem za polaznike Edukativnog centra „Malac Genijalac“ iz Sremske Mitrovice, koji su na nedavno održanom regionalnom takmičenju škole mentalne aritmetike u Jagodini osvojili medalje i dokazali koliko su posvećeni, vredni i željni znanja. Malcima je Grad obezbedio prevoz, bez sumnje da će se vratiti sa medaljama i peharima.

Na takmičenje je išlo 10 devojčica i dečaka iz 5 mitrovačkih osnovnih škola, kao i 12 malaca, a troškove prevoza na takmičenje pokrio je Grad Sremska Mitrovica.

Кlince i klinceze, malce genijalce, dočekala je gradonačelnica Svetlana Milovanović sa svojim saradnicima i u ime Grada uručila im poklone u vidu školskog pribora, a mališani su poželeli da uzvrate tako što su tokom razgovora sa gradonačelnicom pokazali svoju umetničku stranu, crtajući crteže koje su joj poklonili.

Кoordinatorka Edukativnog centra „Malac Genijalac“ Zorica Elor zahvalila se gradonačelnici na svečanom prijemu, ističući da lokalna samouprava pruža veliku podršku i daje vetar u leđa najmlađim sugrađanima kako bi konstantno sticali nova znanja i radili na sebi.

EC „Malac genijalac“ ima 2 programa. Prvi program, Numikon program za najmlađe, veština je kojom se deca osposobljavaju za grafomotoričke sposobnosti i usvajanje pojma broja. Drugi program je Mentalna aritmetika, poseban program edukacije namenjen zdravom razvoju dečjeg mozga. Cilj programa je da dete probudi svoje mentalne kapacitete, povećavajući sopstveni intelekt i emocionalnu inteligenciju. Oni to postižu na zabavan i razigran način pomoću abakusa, mentalne aritmetike i didaktičke igre, uz to, razvijaju veštinu brzog računanja i izuzetnu koncentraciju.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: