• ponedeljak, 25. septembar 2023.
LD “Fazan” Kuzmin u podmladak primio deset budućih lovaca
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

LD “Fazan” Kuzmin u podmladak primio deset budućih lovaca

30. april 2023. godine

Lovačko društvo „Fazan“ Kuzmin na izbornoj Skupštini za predsednika je izabran Drinko Travica, za potpredsednika Željko Hajduković, za sekretara Zoran N. Filipović, a za blagajnika Mirko Poznanović.

Ovo Društvo poseduje lovno – tehnički objekat, čeke za visoku divljač, kao i hranilice za sitnu divljač. Sve objekte ustupaju na korišćenje udruženjima iz Kuzmina, a ističu da osim sa seoskim udruženjima, odličnu saradnju imaju i sa Mesnom zajednicom i lokalnom samoupravom.

-Prve prolećne dane iskoristili smo da zajedno sa meštanima uredimo lovište na Trščari gde je nekada bila deponija. Odneli smo hiljadu prikolica smeća i taj deo je sada pošumljen sa topolama i bagremom i mogu da ga koriste svi meštani. Tu imamo u planu da zasadimo još drveća, jer želimo da Trščara postane park prirode. Lovačko društvo je taj deo lovišta  dobilo u vlasništvo od Mesne zajednice i tu smo sagradili volijeru za fazansku divljač površine 800 kvadrata, a u planu nam je da napravimo ogradu i stanište za srneću divljač. Tu je, takođe, izgrađeno strelište za pucanje glinenih golubova, dve nadstrešnice za pucače, dva bunkera i izdvojen prostor za klasičnu šicaru – kaže predsednik LD “Fazan” Kuzmin Drinko Travica.

Ovo Lovačko društvo ima 57 članova i posebno su ponosni na činjenicu da su ove godine u svoje redove primili tri nova člana, a u podmladak deset budućih lovaca: Dušan Živković, Vladimir Eraković, Nemanja Todošković, Mihajlo Radovanović, Nikola Brezovac, Nemanja Milovanović, Ognjen Dokmanović, Mateja Blagojević, Bojan Bogdan i Nemanja Bometa.

Četrnaestogodišnji Dušan Živković, učenik osmog razreda Osnovne škole “Branko Radičević” Kuzmin, kaže da je postao član Lovačkog društva jer mu je i deda bio lovac, te da je od njega nasledio ljubav prema prirodi.

-Volim prirodu i životinje, jedva čekam radnu akciju i da lovci organizuju neka dešavanja kako bi mi mlađi mogli da im pomognemo. S obzirom da imam tek 14 godina još uvek ne mogu ići u lov sa puškom, ali mi to nije bila prepreka da postanem član Lovačkog društva, pošto je za mene lov više druženje i aktivnosti na povećanju broja divljači, pravljenju hranilica i pojilica, a odstrel je tek na poslednjem mestu – kaže ovaj mladi lovac.

Dušan i njegovi mladi drugari, novopečeni članovi Lovačkog društva, do sada su zajedno sa svojim starijim lovcima učestvovali na skoro desetak akcija, u sklopu kojih su obnavljali fazaneriju, pravili hranilice za divljač, obnavljali čeke, čistili lovište…

Oni se skoro svakog dana kada vremenske prilike to dozvole okupljaju u prirodi, gde se druže, šetaju i prave planove za budućnost, bez gledanja u ekrane mobilnih telefona i kompjutera.

S. Mihajlović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: