• sreda, 24. april 2024.
“Kovači” najbolja predstava na Smotri
Kultura | Vesti | Beočin
0 Komentara

“Kovači” najbolja predstava na Smotri

27. april 2023. godine

Predstava “Kovači” u izvođenju Slovačkog društva VHV iz Stare Pazove proglašena je za najbolju na ovogodišnjoj Smotri amaterskih pozorišta Srema koja je održana u Beočinu.

Selektor ovogodišnje Smotre, pozorišni i filmski režiser i književnik, Milan Belegišanin staropazovačke glumce uputio je na pokrajinski festival, na koji, takođe, idu i predstave “Udavače” u izvođenju Kreativnog centra “Artelje” iz Inđije (2. mesto), kao i predstava “Jelena, žena koje nema” u izvođenju Kulturnog centra iz Pećinaca (3. mesto).

Na Pozorišni festival novih formi i kamernih predstava u Kruščiću idu “Kafanske ispovesti” Gradskog pozorišta iz Rume i “Udavače” KC “Artelje” iz Inđije.

Omladinski pozorišni festival u Kuli ugostiće Kreativni centar “Artelje” iz Inđije sa “Ukroćenom goropadi”.

Predstava “Terapija” u izvođenju KUD “Brile” upućena je na Festival tradicionalnih formi- FETRA u Jaši Tomiću.

Prvu nagradu za najbolje glumačko ostvarenje dobila je Ratka Dulić za ulogu u predstavi “Terapija”, kao i Sara Vučić za ulogu u predstavi “Ukroćena goropad”, Svetlana Pešut za ulogu u “Udavačama”, Janko Šarkezi za glumu u “Kovačima”, Katarina Devčić za predstavu “Jelena, žena koje nema”.

Diploma za najbolju režiju pripala je Teodori Marčeta za predstavu “Udavače”.

Najbolju scenografiju imala je predstava “Kovači”, a kostime “Udavače”.

Diplomu za najbolji scenski govor dobila je Tijana Đuričić za govor u predstavi “Udavače”.

Najbolja muška epizodna uloga- Aleksander Bako iz Stare Pazove za ulogu u “Kovačima”.

Najbolja ženska epizodna uloga- Merima Radivojević iz Pećinaca za ulogu u predstavi “Jelena, žena koje nema”.

Pohvale za glumačka ostvarenja, selektor Milan Belegišanin dodelio je: Dejanu Ucmanu (“Terapija”), Miloju Kneževiću (“Terapija”), Dragani Mazinjanin (Udavače”), Marini Bako (“Kovači”) i Bojanu Naiću (“Jelena, žena koje nema”).

Žiri publike je za najbolju proglasio predstavu “Kovači” u izvođenju Slovačkog pozorišta VHV iz Stare Pazove, za najbolju glumicu Katarinu Devčić za ulogu u predstavi “Jelena, žena koje nema”, najbolji glumac je, po žiriju publike Janko Šarkezi u “Kovačima”, epizodna ženska uloga Sara Vučić za ulogu u “Udavačama” i epizodna muška uloga- Aleksander Bako za ulogu strica u “Kovačima”.

Memorijalnu nagradu za režiju “Petar Jovanović Peđa” član Organizacionog odbora i predsednik KUD ” Brile” Sekula Petrović uručio je Aleksanderu Baku za režiju predstave “Kovači”.

Direktorica Centra za kulturu, sport i turizam, koji je organizator Smotre, Ivana Brankov uručila je zahvalnice ustanovama, preduzećima i pojedincima koji su pomogli da Smotra u Beočinu bude pohvaljena kao jedna od najboljih u Vojvodini.

Zahvalnicu generalnom pokrovitelju SO Beočin primila je predsednica opštine Biljana Janković.

Fotografije: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: