• subota, 20. april 2024.
Rebalansom omogućene dve kapitalne investicije
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Rebalansom omogućene dve kapitalne investicije

30. mart 2023. godine

Odbornici Skupštine opštine Pećinci su, na sednici održanoj 28. marta, usvojili Odluku o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Pećinci za 2023. godinu. Novim rebalansom je omogućena realizacija dve kapitalne investicije, a kako je rekao pomoćnik predsednika opštine Dejan Živanović, reč je o sredstvima koja su Opštini Pećinci dodelili Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

– Od Uprave su nam dodeljena sredstva za rekonstrukciju ulica na teritoriji pećinačke opštine u iznosu od 100 miliona dinara, a Opština je ovim rebalansom opredelila još 38 miliona, tako da će u rekonstrukciju ulica biti uloženo ukupno 138 miliona. Druga kapitalna investicija je rekonstrukcija i adaptacija zgrade osnovne škole u Brestaču. Za ovu investiciju Ministarstvo je Opštini Pećinci dodelilo 30 miliona dinara, a Opština je ovim rebalansom opredelila još 20 miliona, tako da će u radove na osnovnoj školi u Brestaču biti uloženo ukupno 50 miliona dinara – rekao je Živanović i dodao da su, zbog realizacije ovih i još nekih planiranih projekata, sredstva iz opštinskog budžeta namenjena za finansiranje stručnog nadzora nad radovima uvećana za dodatnih pet miliona dinara.

Skupština je na istoj sednici usvojila i izveštaje o radu za 2022. godinu Opštinske uprave opštine Pećinci, Kulturnog centra, Narodne biblioteke, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad i Javne ustanove „Sportski centar“.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: