• nedelja, 21. april 2024.
Nove kapitalne investicije u opštinu Pećinci
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Nove kapitalne investicije u opštinu Pećinci

20. mart 2023. godine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je proteklog petka opštinu Pećinci i tom prilikom je, u pratnji opštinskog rukovodstva, razgovarao sa predstavnicima Lovačkog društva „Donji Tovarnik“ i Udruženja žena „Sunčev cvet“, a obišao je i novi mini zoo vrt u Donjem Tovarniku.

Predsednika Vučića je u Donjem Tovarniku dočekalo nekoliko stotina građana, a on je obraćajući se građanima najavio nove kapitalne investicije na teritoriji pećinačke opštine. Među najavljenim investicijama je kompletna rekonstrukcija puta Ašanja – Brestač, rekonstrukcija osnovnih škola u Pećincima i Popincima, proširenje objekta vrtića u Obrežu i završetak fiskulturne sale u Ašanji. Predsednik je obećao i podršku države velikom projektu obnove srednjovekovne tvrđave Kupinik u Kupinovu – poslednje prestonice srednjovekovne srpske države, koji je pokrenula Opština Pećinci.

Lovačko društvo Donji Tovarnik je, nakon obilaska replike Svinjarske kolebe izgrađene u dvorištu lovačkog doma, predsedniku Republike poklonilo drvenu statuu vuka. Statuu je uručila jedina članica Lovačkog društva Vesna Smiljanić, koja je objasnila da je statua simbol bezrezervne podrške predsednikovoj borbi za državne interese Srbije i za naš narod na Kosovu i Metohiji. Udruženje „Sunčev cvet“ je za predsednika pripremilo korpu svojih proizvoda – slanih i slatkih peciva pripremljenih po tradionalnim recepturama, kao i tradicionalnih rukotvorina, a predsednica Udruženja Leposava Stepanović je izrazila nadu da će predsedniku poseta Donjem Tovarniku ostati u lepom sećanju, kao što će članicama udruženja ova poseta ostati u sećanju kao, kako je rekla, posebna čast i zadovoljstvo.

Tokom obilaska mini zoo vrta, koji bi u budućnosti trebalo da postane velika turistička atrakcija pećinačke opštine, predsednika Republike je dočekala direktorka Turističke organizacije opštine Pećinci Ljubica Bošković, simbolično odevena u srpsku srednjovekovnu despotku odoru, koja ga je upoznala sa projektom obnove tvrđave Kupinik i izrazila nadu da će jednoga dana biti u prilici da mu poželi dobrodošlicu ispred zidina obnovljenog Kupinika.

Predsedniku Vučiću su dobrodošlicu poželeli i deca i mladi iz Folklornog društva „Izvor Donji Tovarnik“.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: