• petak, 31. mart 2023.
Delegacije iz Republike Srpske posetila Staru Pazovu
Hronika | Stara Pazova
0 Komentara

Delegacije iz Republike Srpske posetila Staru Pazovu

1. mart 2023. godine

Opština Stara Pazova prvi put je ugostila delegaciju Opštine Osmaci iz Republike Srpske. Pozdravljajući goste, predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović istakao je tradicionalno dobru saradnju sa predstavnicima svih nivoa vlasti u Republici Srpskoj. Imajući u vidu i posetu delegacije bratske opštine Milići, nedelju dana ranije, rekao je i da nemali broj stanovnika staropazovačke Opštine potiče iz tih krajeva.

Na prijemu u svečanoj skupštinskoj sali načelnik Opštine Osmaci Radan Sarić je predsedniku Radinoviću uručio grb Republike Srpske i knjigu „Stanovništvo Osmaka i Papraće polovinom 19. veka“, a domaćin je gostu poklonio „Sabornik srpskih manastira“.

Osmaci su jedna od najmanjih i najmlađih opština, nastala je u vreme ratnih sukoba devedestih godina kao Srpska opština Kalesija. Sada ima oko 6.000 stanovnika u 15 naseljenih mesta, jednu osnovnu i dve područne škole, sportska infratruktura se tek uspostavlja, a privredni razvoj je u povoju. Razvojna šansa je u neiskorišćenim prirodnim resursima izvorske vode, 4.000 hektara šume, površinskim ugljenokopima, transportu robe i turizmu, naročito lovnom.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: