• četvrtak, 22. februar 2024.
Atletski klub “Srem” niže uspehe
Sport
0 Komentara

Atletski klub “Srem” niže uspehe

28. mart 2023. godine

Nastavili su atletičari AK “Srem” da nižu uspehe, proteklog vikenda nove medalje sa nekoliko takmičenja stigle su u Sremsku Mitrovicu.

Tri zlatne medalje osvojili su atletičari AK „Srem“ na Zimskom kupu u bacačkim disciplinama za mlađe juniore i seniore održanom u Beogradu.

Vedran Samac je pobedio u bacanju koplja (800g) u konkurenciji seniora. On je spravu dobacio do 64.84m. Pobednica u bacanju kladiva (4kg) u konkurenciji seniorki je sa rezultatom 42.70m Mila Miljković. U bacanju koplja (700g) za mlađe juniore zlatnu medalju osvojio je Milivoj Ćirić rezultatom 59,26m.

Najnezahvalnije četvrto mesto atletičari AK „Srem“ osvojili su tri puta. David Perković u disciplinama bacanje kladiva (5kg) 29.52m i bacanje diska (1.5kg) 36.40m i Lazar Đaković u disciplini bacanje koplja (700g) 44.70m, obojica mlađi juniori. Luka Prekajac je u disciplini bacanje diska (1.5kg) bio sedmi sa prebačenih 29.29m.

Dve medalje sa Prvenstva Srbije za seniorke u trci 10.000m na stazi održanom u Beogradu osvojile su atletičarke AK “Srem”. Jovana Šubatlija je bila drugoplasirana sa rezultatom 41:11,67 dok je Aleksandra Kostadinović osvojila bronzu sa 41:23,65. Pobednica je Milica Tomašević iz Crvene Zvezde sa 40:04,85.

U inđijskim lejama održan je tradicionalni Kros Srema, 41. po redu. Među brojnim trkačima iz zemlje i inostranstva nastupilo je i deset atletičara AK „Srem“ a osvojene su tri medalje.

Najuspešnija je bila Mila Božović koja je pobedila u trci devojčica 2012/2013. godište na 500m. Ona je trčala taktički veoma pametno, nije se zaletela, držala je grupu do uzbrdice na kojoj je pojačala, odvojila se i povećala prednost do cilja. Pobeda nije dolazila u pitanje. U istoj trci Maša Pavlović je stigla kao vrlo dobra petoplasirana, a Milica Brinjak i Elena Savičić su završile plasirane negde na sredini trke.

Srebrnu medalju osvojila je Jana Pavlović u trci devojčica 2014/2015. godišta na 200m. Veliki broj trkačica i gužva na startu nisu je omele da istrči dobro, izdrži u istom tempu do samog cilja. Sara Perić se takođe istakla, bila je petoplasirana. Aleksandra Lukić je osvojila bronzanu medalju u trci srednjoškolki na svojoj prvoj kros trci za AK „Srem“. I kod nje je odlučujuća bila promena na velikoj uzbrdici, gde je stekla znatnu prednost nad četvrtoplasiranom koju je očuvala do kraja.

U trci dečaka 2014/15 godišta vodila se velika borba a Ognjen Sladojević je bio šestoplasirani, a kod devojčica 2010/11 godište Nevena Vlaisavljević sedmoplasirana. Ema Petrović je u trci devojčica
2008/09 godišta na 800m bila solidna deseta .

Mladi atletičari AK „Srem“pokazali su veliku borbenost i rešenost na jednom od najdugotrajnijih i najeminentnijih kroseva u našoj zemlji.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: