• sreda, 29. novembar 2023.
Mirović: Sportska hala u Inđiji u funkciji do kraja godine
Društvo | Hronika | Inđija | Vesti
0 Komentara

Mirović: Sportska hala u Inđiji u funkciji do kraja godine

13. februar 2023. godine

– Danas sam se uverio da napreduju radovi na završetku velikog projekta započetog još 2008. godine – izgradnje sportske hale u Inđiji. Vrednost radova je 680 miliona dinara i verujem da ćemo uspeti da ovako izuzetan i složen objekat stavimo u funkciju do kraja godine – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova.

Završni radovi predviđaju izgradnju antifiltracione zavese oko sportske hale, parterno uređenje, kao i izgradnju energo-bloka.

Prema Mirovićevim rečima, Pokrajinska vlada finansira i brojne druge sportske objekte na teritoriji Vojvodine.

– Ove godine ćemo završiti sveobuhvatnu rekonstrukciju stadiona u Zrenjaninu, za nekoliko dana počinjemo izgradnju sportske hale u Novom Кneževcu. Sa Gradskom upravom Novog Sada planiramo da u prvoj polovini godine počnemo radove na izgradnji sportske sale u dvorištu Gimnazije „Laza Кostić“ na Telepu. Biće to zapravo više sportska hala nego školska sportska sala jer smo projektom predvideli jedan izuzetan objekat. Naredne nedelje ćemo otvoriti proceduru za pripremu projektne dokumentacije za sportsku salu u Irigu tako da se polako približavamo standardu da svaka opština u Vojvodini ima kvalitetnu sportsku halu ili salu. To će mnogo značiti za sportiste, za omladinu, za ostanak ljudi u manjim mestima“, istakao je Mirović.

Кako je Mirović naveo, nastavlja sa izgradnja velikih objekata širom Vojvodine, koja predstavlja jedno gradilište. Biće dobrih vesti i kada je reč o novim investicijama u putnu mrežu u Vojvodini jer se u ovoj godini očekuje i početak radova na brzoj saobraćajnici od Sombora do Кikinde, a u narednoj na auto-putu od Novog Sada i Beograda do Zrenjanina.

U oblastima saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja i razvoja sporta, od jula 2016. godine do danas, za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji opštine Inđija, samo preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Pokrajinska vlada izdvojila je više od milijardu dinara.

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak izjavio je da će završetkom izgradnje ove sportske hale biti obezbeđeni svi neophodni uslovi za profesionalno bavljenje sportom s obzirom na to da je klub „Železničar“ aktuelni šamion Srbije u ženskom rukometu, ali i za rekreativce.

– Ovo je jedan od najvećih projekata u našoj opštini i poslednji na nivou Pokrajine koji je započet pre 15 godina, a nije završen. Na ovom primeru vidimo razliku između onih koji su vodili Inđiju, Vojvodinu i Srbiju tada i nas danas – rekao je Gak i zahvalio predsedniku Republike Srbije i Pokrajinskoj vladi na podršci koju ova opština ima prilikom realizacije projekata i investicija.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: