• četvrtak, 22. februar 2024.
Pažljivkova pravila za sve pećinačke đake prvake
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Pažljivkova pravila za sve pećinačke đake prvake

27. januar 2023. godine

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja Opštine Pećinci i ove godine je, u saradnji sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja obezbedio za prvake sve tri osnovne škole na teritoriji pečinačke opštine, interaktivni priručnik Pažljivkova pravila u saobraćaju.

Kako je rekao Milan Mijić, predsednik opštinskog Saveta, u pitanju je vrlo korisna akcija za najmlađe učesnike u saobraćaju, koji se na svom putu od kuće do škole susreću, neki po prvi put, sa osnovnim saobraćajnim propisima.

– Cilj ove akcije je, pre svega da se kod najmlađih razvije kultura ponašanja u saobraćaju i da se poveća bezbednost dece u saobraćaju. Opštinski Savet u saradnji sa pećinačkom lokalnom samoupravom i Policijskom stanicom u Pećincima dosta napora ulaže u prevenciju i edukaciju svih učesnika u saobraćaju, a posebno dece, dok sa Agencijom za bezbednost saobraćaja već osmu godinu organizujemo akciju Pažljivkova pravila u saobraćaju – rekao je Mijić, i dodao da je i za ovu generaciju prvaka u planu organizovanje predstave Pažljivko, koja bi trebalo da bude realizovana tokom proleća.

On je dodao da je knjiga Pažljivkova pravila od pre neku godinu interaktivna, i da deca, odnosno njihovi roditelji, mogu na telefon ili tablet da preuzmu aplikaciju koja očitava QR kod sa priručnika.

– Kada se aplikacija aktivira, telefon ili tablet se samo usmere na stranicu iz priručnika, aplikacija prepoznaje stranicu i na uređaju se aktiviraju video zadaci na temu koju ta stranica obrađuje. Tako deca dobijaju priliku da, praktično, kroz video igricu stiču nova znanja o saobraćaju – kazao je Mijić.

Učiteljica Zorica Dmitrašinović smatra da ova akcija opštinskog Saveta i Agencije za bezbednost saobraćaja pomaže prvacima da se dodatno edukuju o bezbednom kretanju u saobraćaju, pogotovo jer mnogi od njih, kako je rekla, sada već sami dolaze u školu.

Savet je ove godine podelio ukupno 220 Pažljivkovih pravila u saobraćaju i rasporeda časova đacima prvacima, kao i učenicima specijalnih odeljenja u školama u Kupinovu i Pećincima, a za predškolce je obezbeđeno 210 bojanki Pažljivko.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: