• sreda, 29. novembar 2023.
Održan “Srem Кlob-Кob fest”
Društvo | Zabava | Šid
0 Komentara

Održan “Srem Кlob-Кob fest”

4. novembar 2022. godine

Drugim “Srem Кlob-Кob festom” koji je proteklog vikenda održan u Slovačkom parku u Šidu Udruženje “Sremska svinjokolja i kobasicijada” obeležilo je 25 godina postojanja. Međunarodna manifestacija okupila je veliki broj izlagača, proizvođača kobasica i suhomesnatih proizvoda, sira, vina, rakije, slatkiša, zatim udruženja žena sa štandovima punim kolača. U takmičarskom delu manifestacije ekipe su se oprobale u brzoj obradi mesa i pravljenju kobasica, a najuspešniji su bili gosti iz Ormoža i Borova. Izbor najbolje suve sremske kobasice održaće se u okviru “Sremske kobasicijade”, u februaru 2023. godine.

Manifestaciju je otvorio pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević koji je naglasio da ova manifestacija predstavlja sve što Vojvodina jeste – dobra hrana, dobro piće, lepa priroda, a pre svega, dobri ljudi. Prisutne su pozdravili i predsednik SO Šid, Tihomir Stamenković, predstavnica ambasade Slovačke u Srbiji i u ime domaćina predsednik Udruženja “Sremska svinjokolja i kobasicijada”, Stanislav Đierčan.

U zabavnom delu programa nastupili su lokalni muzičari, Tamburaški orkestar „Dunavske zore“ iz Borova sa glumcem Milenkom Pavlovim, Gradski tamburaški orkestar iz Banja Luke i bard tamburaške i starogradske muzike, Zvonko Bogdan sa svojim orkestrom.

“Srem Кlob – Кob fest” održan je u saradnji i organizaciji Udruženja “Sremska svinjokolja i kobasicijada”, Slovačke nacionalne zajednice i Opštine Šid.

S. M.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: