• sreda, 30. novembar 2022.
Izložba fotografija „Pravoslavlje na internetu” 
Društvo | Kultura | Vesti | Beočin
0 Komentara

Izložba fotografija „Pravoslavlje na internetu” 

10. novembar 2022. godine

Svečano otvaranje 17. Međunarodne izložbe fotografija „Pravoslavlje na internetu“, koju pod pokroviteljstvom Opštine Beočin tradicionalno organizuje Društvo ljubitelja fotografije, filmskih i video-ostvarenja „BEOFOTO“, održaće se u subotu, 12. novembra u 19 časova u holu Doma kulture u Beočinu.

Na ovogodišnjoj izložbi biće zastupljene 143 fotografije 88 autora koje su izabrane od strane stručnog žirija a koje su pristigle iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Rusije, Australije, Bugarske, Crne Gore i gradova širom Srbije.

Odlukom žirija Foto saveza Srbije koji su činili Hadži Miodrag Miladinović, Željko Đurić i Vojislav Luković, Spaso Mladenovski iz Jaše Tomića sa fotografijom Liturgija 1 dobitnik je prve nagrade za pojedinačnu fotografiju.

Drugo mesto osvojio je Slobodan Čavić iz Šimanovaca a treće Margarita Tolmačeva iz Rusije. U konkurenciji za pojedinačnu fotografiju žiri je pohvalio radove Emilije Bastajić iz Кupinova, Nikoline Osmić iz Novog Sada i Maje Stošić iz Paraćina.

Najbolju kolekciju fotografija na beočinskom konkursu imao je kandidat za majstora fotografije Aleksandar Jovanović iz Valjeva.

Drugo mesto pripalo je Iliji Dimitrijeviću iz Užica a treće je osvojila Elizabeta Кulinska iz Sviloša. Pohvale za kolekciju zaslužili su i Jaroslaw Charkiewicz iz Poljske, Milena Milenković iz Paraćina i Jan Valo iz Novog Sada.

Izložba „Pravoslavlje na internetu“ biće postavljena u Кulturnom centru Beočin do 12. decembra.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: