• četvrtak, 22. februar 2024.
Deca, roditelji i vaspitači u zajedničkoj akciji
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Deca, roditelji i vaspitači u zajedničkoj akciji

3. novembar 2022. godine

Predškolska ustanova „Pčelica“ od 2019. godine primenjuje nove Osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja čiji je cilj celovit razvoj i dobrobit deteta kroz integrisani pristup učenju, povezivanje igre i drugih aktivnosti, kao i izgradnja smislenih odnosa sa vršnjacima i odraslima u prostoru koji je inspirativan. Po ovom programu, akcenat se stavlja na saradnju dece sa roditeljima, odnosno na projektne aktivnosti koje omogućavaju roditeljima veće učešće i uključivanje u aktivnosti koje se realizuju u vrtićima.

Na inicijativu vaspitača vrtića „Maja“, pozvani su roditelji da zajednički urede dvorište vrtića. Uređenju vrtića odazvalo se 25 roditelja i svi vaspitači. Zajedničkim učestvovanjem vaspitača, roditelja i dece, prostor je oplemenjen novim sadržajima za igru, učenje i istraživanje.

Zahvaljujući mašti i kreativnosti vaspitača i roditelja, dvorište je dobilo nov izgled. Posle uređenja, deci su dostupne spoljne instalacije, šator, klupice, štafelaji za crtanje, „blatnjava kuhinja“, gusenice od gume… Stolovi su prefarbani sa motivima društvenih igara i auto staza, a novim bojama osvežene su ljuljaške i klupe.

Roditelji su poneli više nego pozitivne utiske, a sledeće druženje i realizacija novih ideja zakazano je za proleće.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: