• sreda, 29. novembar 2023.
Uspešna akcija besplatnih preventivnih pregleda u Beočinu
Društvo | Vesti | Beočin
0 Komentara

Uspešna akcija besplatnih preventivnih pregleda u Beočinu

20. oktobar 2022. godine

U okviru Oktobarskih svečanosti u Domu zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ uspešno je sprovedena akcija besplatnih preventivnih pregleda koje je organizovala ova zdravstvena ustanova i njen tim lekara u saradnji sa Opštinom Beočin. Ovoj aktivnosti su ispred Opštine Beočin prisustvovali članovi Opštinskog veća Goran Pekez i Saša Milovanović.

Zainteresovani građani imali su priliku da provere stepen masnoće i šećera u krvi, urade merenje krvnog pritiska i EКG snimanja a za sve osobe ženskog pola bili su organizovani i preventivni ginekološki pregledi, papa test i ultrazvuk. Dan u Domu zdravlja upotpunjen je i predavanjima na temu „Metabolički sindrom“ koje je održala direktorka ove ustanove dr Vera Radosavljević i „Principi pravilne ishrane“ koje je održala spec. higijene sa Instituta za javno zdravlje Vojvodine dr Dragana Balać.

Segment predavanja upriličen je u sklopu obeležavanja „Meseca zdrave ishrane“ koji ima za cilj da skrene pažnju stanovništva i ukaže na benefite pravilne ishrane u cilju prevencije bolesti i održavanja dobrog stanja organizma.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: