• sreda, 24. april 2024.
Potpisivanje ugovora za subvencionisanje mera energetske sanacije: Najveće interesovanje za zamenu stolarije
Društvo | Vesti | Irig
0 Komentara

Potpisivanje ugovora za subvencionisanje mera energetske sanacije: Najveće interesovanje za zamenu stolarije

21. oktobar 2022. godine

U Irigu su potpisani ugovori sa krajnjim korisnicima za mere energetske sanacije na porodičnim kućama i stanovima. Ukupna sredstva za subvencionisanje mera u iznosu od 3,5 miliona, a sredstva su obezbeđena za 29 korisnika. Od toga 24 za zamenu stolarije, tri za fasadu i dva za nabavku kotla na prirodni gas i pelet. Ukupna vrednost subvencije je iznosila do 50 odsto vrednosti predračuna za svaku meru.

Najveće interesovanje građana iriške opštine bilo je za zamenu stolarije, a ostalo je još 500.000 dinara za solarne panele. Za ovu meru su izabrani privredni subjekti, a poziv za zainteresovane građane će biti otvoren kada Ministarstvo energetike da saglasnost.

Tihomir Stojaković, predsednik Opštine Irig, kaže da će se i sledeće godine opredeliti sredstva za ove mere, bilo zajedno sa Ministarstvom ili samostalno i da će Opština irig naći način da izdvoji više sredstava za ovu meru.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: