• ponedeljak, 24. jun 2024.
U petak slava Hrama i Dan MZ Beočin
Društvo | Vesti | Beočin
0 Komentara

U petak slava Hrama i Dan MZ Beočin

11. maj 2023. godine

Beočin će u petak, 12. maja tradicionalno obeležiti slavu Hrama Sv. Vasilija Ostroškog kao i Dan Mesne zajednice Beočin.

Prema rasporedu bogosluženja u Hramu Sv. Vasilija Ostroškog će najpre u četvrtak, 11. maja u 18 časova biti održano praznično večernje bogosluženje.

U petak, 12. maja u 9 časova služiće se Sveta liturgija praćena litijom oko hrama i rezanjem slavskog kolača.

Tokom popodneva, u 16 časova, biće održan akatist Svetom Vasiliju Ostroškom nakon čega će u 16,30 časova ispred hrama početi program „Svetom Vasiliju na dar“ u kojem učestvuju etno grupa „Carić“ iz Beočina, folklorni ansambl KUD „Brile“, dečiji hor hrama Sv. Vasilija Ostroškog kao i deca iz crkvenog hora „Blagovestitelj“ iz Suseka. U završnici programa nastupiće Mešoviti hor „Nikola Ćirilović Ćira“ iz Beočina.

Građani će takođe tokom dana u Parku heroja moći da posete i prodajni bazar, a najmlađi sugrađani će i ove godine imati priliku da se zabave u luna parku koji je postavljen kod Sportskog centra u Beočinu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: