• sreda, 24. jul 2024.
Popust za električnu energiju
Društvo | Vesti
0 Komentara

Popust za električnu energiju

16. septembar 2022. godine

Vlada Srbije preporučila je danas Javnom preduzeću Elektroprivreda Srbije (EPS) da domaćinstvima obračuna popust na račun za električnu energiju počev od računa od oktobra 2022. do marta 2023. godine.

U saopštenju sa sednice Vlade Srbije navodi se da će pravo na popust od 15 odsto imati domaćinstva koja umanje potrošnju električne energije za pet do 20 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine, dok će domaćinstva koja umanje potrošnju za 20 do 30 odsto imati pravo na popust od 20 odsto na račun za električnu energiju.

Najveći popust, od 30 odsto imaće domaćinstva koja umanje potrošnju električne energije preko 30 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

“Na ovaj način država će stimulisati domaćinstva da umanje potrošnju električne energije, što će pomoći smanjenju troškava EPS i stabilazaciji snabdevanja, a usled globalnog poremećaja na tržištu električne energije i naglog skoka cene”, navela je Vlada Srbije.

FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: