• sreda, 24. april 2024.
Obeležen Dan pešačenja
Društvo | Zabava | Stara Pazova
0 Komentara

Obeležen Dan pešačenja

16. septembar 2022. godine

Ove godine 10. septembar bio je u znaku pešačenja. “Кorak bliže zdravlju” je slogan koji je obeležio Dan pešačenja, a Planinarski Savez Srbije ga već tradicionalno organizuje kako bi pokrenuo Srbiju i ljude na aktivnost.

Planinarsko sportsko društvo “Stara Pazova” i Planinarsko društvo “Mačak Banovci” organizovali su ture pešačenja u dužini od šest kilometara, a čak ni kiša i loše vreme nisu sprečili brojne građane, a pre svega decu, da dođu i naprave te korake bliže zdravlju. U Staroj Pazovi se pešačilo od parka do bazena u Novoj Pazovi, a u Starim Banovcima iz tog mesta stazom do Belegiša.

Pored sugrađana, u akciju su se uključile i škole i sportski klubovi promovišući zdrav način života. Ove godine pešačilo je blizu dve stotine ljudi.

Istraživanja pokazuju da je pešačenje čak i zdravije od trčanja jer manje opterećuje čitavo telo a ujedno daje odličan efekat. Nije važno da li se prepešači 100 metara ili više kilometara, bitno je pokrenuti se, imati društvo i ova aktivnost može vrlo lako postati svakodnevica.

Info i foto: RTV Stara Pazova

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: