• sreda, 24. april 2024.
U Ogaru održana prva memorijalna fijakerijada
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

U Ogaru održana prva memorijalna fijakerijada

26. avgust 2022. godine

Konjički klub „Sremački ajgir“ iz Ogara nedavno je organizovao Memorijalnu fijakerijadu „Zoran Damjanović Us“, u znak sećanja na kolegu uzgajivača konja koji je prošle godine preminuo od posledica infekcije korona virusom u 38. godini života.

Kako je rekao predsednik Kluba Boško Mijalčić, fijakerijada je organizovana povodom obeležavanja seoske slave, sa namerom da postane tradicija u Ogaru. Iako je klub „Sremački ajgir“ zvanično registrovan prošle godine, neformalno je aktivan već nekoliko godina.

– Ovo je treća fijakerijada koju smo organizovali, a prva posvećena našem kolegi i prijatelju Zoranu. Namera nam je da ubuduće svake godine povodom slave u Ogaru organizujemo memorijalnu fijakerijadu. Ove godine smo imali defile zaprega ulicama Ogara i veliko druženje ljubitelja konja nakon toga, a želja nam je da vremenom u program fijakerijade uvrstimo i takmičarski deo – rekao je Mijalčić.

Za nešto više od godinu dana postojanja KK „Sremački ajgir“, koji trenutno broji 15 članova, uspeo je da napravi letnjikovac u okviru koga je ozidana peć za pripremanje hrane. Do letnjikovca je dovedena struja, a pored letnjikovca je tradicionalni bunar sa đermom i novozasađeno drveće.

– Sve to ne bismo uspeli da tako brzo uradimo sopstvenim sredstvima, ali je Opština Pećinci podržala naše napore i zahvaljujući značajnoj podršci naše opštine uspeli smo da realizujemo dobar deo planova. Naravno, predstoji nam još dosta posla. Nadamo se da ćemo do zime uspeti da zatvorimo letnjikovac, kako bismo mogli da se okupljamo i u hladnim danima, a namera nam je da ogradimo prostor za teren za konjičke sportove i da teren izravnamo i pripremimo za održavanje takmičenja – kaže Mijalčić.

pecinci.org

Foto: Slobodan Čavić

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: