• nedelja, 14. jul 2024.
Obeležavanje Ivanjdana raznovrsno i humanitarno
Društvo | Zabava | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Obeležavanje Ivanjdana raznovrsno i humanitarno

6. jul 2023. godine

U susret seoskoj slavi u Subotištu, 7. jula, Savet mesne zajednice ovog naselja organizovao je proteklog vikenda turnir u malom fudbalu i treću Pasuljijadu.

Kako je rekao Željko Božić, član Saveta, na Pasuljijadi je učestvovalo 16 ekipa, a veliki broj takmičara okupio se u parku u centru naselja pored kotlića u kojima se krčkao pasulj. Dobro raspoloženje upotpunilo je manifestaciju čiji je pokrovitelj Opština Pećinci, a pomogli su i Industrija mesa „Đurđević“ i DSL „Fruit“ iz Novog Sada.

-Turnir u malom fudbalu, koji je okupio 20 ekipa, bio je humanitarnog karaktera. Igrali smo svi za Minu Pošarac, a sav prihod od kotizacije za turnir, kao i deo prihoda od Pasuljijade, ukupno 115 hiljada dinara, namenjeni su za njeno lečenje. Deo prihoda od kotizacije za Pasuljijadu biće iskorišćen za spoljno i unutrašnje krečenje male sale Doma kulture – rekao je Božić.

Najbolji pasulj skuvala je ekipa iz Karlovčića „Bećari“. Drugo mesto je osvojila ekipa „Trndža“ iz Crne bare, dok su se na trećem mestu našli domaćini ekipa „Penzioneri“.

Od dvadeset ekipa na turniru u malom fudbalu, prvo mesto pripalo je ekipi iz Platičeva „Jedinstveni“, drugo mesto ekipi kadeta “Slobode” iz Donjeg Tovarnika, dok je treće mesto osvojila ekipa „Sokolovi“ iz Pećinaca.

Božić dodaje, da Savet organizuje na dan slave u petak, 7. jula, polaganje venca na spomen obeležje žrtvama fašizma, a u večernjim satima biće organizovana žurka za mlade u Domu kulture.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: