• utorak, 28. novembar 2023.
Od naredne godine novine u vezi male mature
Društvo | Vesti
0 Komentara

Od naredne godine novine u vezi male mature

23. avgust 2022. godine

Od 2023. godine više neće biti kombinovanog testa na maloj maturi, a “treći test” biće zadaci iz jednog od pet predmeta po izboru maturanta – biologije, istorije, geografije, fizike ili hemije, piše današnja “Politika” pozivajući se dokument koji trenutno po hitnom postupku razmatra Nacionalni prosvetni savet.

Najkasnije do 30. septembra ove godine, svi učenici osmog razreda treba da se izjasne iz kog od pet ponuđenih predmeta su izabrali da polažu “treći test” (pored maternjeg jezika i matematike), predviđeno je Predlogom izmene pravilnika o programu završnog ispita u osnovnom obrazovanju i vaspitanju, navodi “Politika”.

Listu je to potvrdio i predsednika Nacionalnog prosvetnog saveta (NPS) Radivoje Stojković.

“Materijal nam je dostavljen i trenutno se razmatra. Potrebno nam je bar dve sedmice da razmotrimo predložene izmene i to radimo po hitnoj proceduri, da bi NPS mogao da donese mišljenje već na narednoj sednici koju planiramo početkom septembra”, rekao je Stojković.

FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: